2007. június 21., csütörtök

Paprikás krumpli

szalonnát vágj apró kockákra. Tegyél teflonba pici olajat (csak icipicit) és süsd ki rajta a szalonnát. Vágj kockára böven hagymát és ha már kisült a szalonna azon fedő alatt süsd meg a hagymát.
Közben hámozz meg krumplit és v ágd fel kockákra, ne tul nagyra de ne is tul picire. Olyan kb. 2x2 centisekre.
Aztán ha a hagyma már puha, tegyél rá pirospaprikát, és azonnal tedd rá a krumplit és engedd fel annyi vizzel hogy éppen ellepje. Tegyél bele sót, nyáron 1-2 zöldpaprikát és 1 paradicsomot.
Akkor van kész ha a krumpli puha. Ha kolbásszal szereted, akkor tegyél bele akkor ha már nem kemény de még nem is puha a krumpli.
Kovászos ubi is jó hozzá.
Jó étvágyat.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal