2007. június 25., hétfő

Cukkini főzelék.

Sokan idegenkednek a cukkinitől, de alárulom kb. olyan izü mint a tök. Tehát ha kisebb és vékonyabbat veszel lehet rántani is de ha nagyobbat azt főzeléknek is megcsinálhatod. Mindkét esetben ugyanugy járunk el mint a töknél.
Tehát.
Ha nagyobb cukkinit veszel hámozd meg és gyaluld le ugy mint a tököt.
Picit sózd be és hagyd a sóbal állni, aztán nyomd ki kezeddel és kb. fél deci olajon párold meg fedő alatt. Vegyél hozzá jó sok kaprot amit vágj igen apróra és tedd hozzá a cukkinihoz párolás elött.
Vigyázz mert igen hamar puha lesz tehát kb. 15 perc és már kész a cukkini.
Aztán: egy nagy pohár tejfölt keverj ki kb. 2 eőkanál liszttel és szép lassan add hozzá a cukkinihoz, de folyamatosan kavargasd mert ilyen lisztes csomod keletkeznek.
ha mondja lábos plötty-plötty zárd le alatta gáz és már kész is a fözi.
Feltétnek bármit adhatsz de én jobb szeretem annélkül.
Jó étvágyat kivánok.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal