Nos akkor jöjjön az igért pizza
.Hozzávalók: - 30 dkg. finom liszt- 1 csomag száritott élesztő (én abbol nem a magyart veszem mert sajnos az elég ramaty)- 3 evőkanál olaj- 1,5 dl. langyos viz- 1 egész tojás- 1 teáskanál só aki szereti a sót az tehet bele 2 teáskanállal, én szinte sótlanul főzök)Mártás hozzávalói: - egy icipici hagyma, jó apróra vágva- egy teáskanál finom liszt- 1 nagy doboz süritett paradicsomkonzerv- fél deci viz- pizza füszerkeverék (boltban lehet kapni)Tetejére bármit lehet de én ezeket szoktam:kaliforniai paprikából veszek három db.-t de különböző szinüt (piros, sárga, zöld) és kb. 20 dgk. gombaA legvégén kell még hozzá sajtocska azt tetszés szerint lehet ráreszelni én jóó sokat szoktam:)Elkészités:A lisztet keverd össze a száritott élesztővel. Tedd bele egy nagyobb tálba, majd add hozzá a tojást, olajat és a langyos vizet és fakanállal jó keverd össze.Tedd langyos helyre kb. 2 órára. Akkor jó a tészta ha majdnem kibuggyan a tálból.Akkor olajozd ki a gázsütö tepsijét, és boritsd rá a tésztát, és olajos kézzel egyenletesen lapogasd el a tepsiben, a szélét kicsit feljebb hagyd hogy a mártás nem fojjon (hmm lehet elipszilonos jé??)a tészta alá.
Mártás:
teflonba pici olajon (nagyon picin) folyamatos kevergetés közben fonnyaszd meg a hagymát, akkor jó ha olyan üveges szinü, aztán szórd rá a lisztet és még kavargasd mit egész halvány zsemleszinü nemlesz. Közben nyisd ki a paradicsompürét és egy kis vizzel keverd jó össze. Majd ezt öntsd rá a lisztes hagymára ( ez rántás) tegyél bele a pizza füszerkeverékböl kb. 3 teáskanálnyit és az egészet jól forrald fel.Én ebben még szoktam beletenni egész apróra vágott virslit is tenni, de annélkül is finom.Tehát az a mártás öntsd rá a tepsiben lévő tésztára fakanállal simogasd el mindenhova. A végén szórd meg az apró kockákra vágott paprikával és a nagyobb darabokra vágott gombával, vagy fele tepsi legyen paprikás, fele gombás. Vagy azt teszel rá amit szeretsz (sonka, szalámi, hal, kagyló vagy ananász, papadicsom, az izlésedre van bizva)Tedd be hideg sütöbe és kb. 10 perc sütés után vedd ki és reszelj rá bőven sajtot. és dugd vissza és mikor a sajt szép piros akkor kész a pizza.Nyamnyam jóó étvágyat:)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]
<< Főoldal