2007. július 2., hétfő

Fasirt

Hozzávalók: - kb. 1 kg. darált hus, ez lehet pulyka vagy sertés
- 4 zsömle
- 2 nagy fej vöröshagyma
- nyáron 2 hatalmas fej fokhagyma (télen lehet 3 fej is mert akkor nem annyira
intenziv az ize)
- 2 kisebb zöldpaprika
- kb. 2 evőkanál pirospaprika
- só, és örölt bors, izlés szerint
- 2 egész tojás

Készités: A zsömléket áztasd be langyos vizbe, de állj ott mellette, mert nem szabad hogy szarrá
ázzon. Aztán jó alaposan nyomkodd ki két pici kezeddel és tedd hozzá a hushoz egy tál-
ba. A vöröshagymát jóóó apróra vágd fel, de apró l egyen mert nem sült meg. A fok-
hagymát fokhagymazúsón nyomd át. Ezeket persze mind tedd hozzá a húshoz.
A zöldpaprikát is igenigen pici kockákra vágd fel. Tedd ezt is bele.
Tegyél rá sót, kb. fél evőkanálnyit, tedd rá a pirospaprikát és tegyél bele annyi örölt
borsot amennyire csipösen szeretsz enni.
Jó alaposan keverd össze kezecskéddel, sokáig gyurd hogy minden hozzávaló jól el-
oszlódjon. A végén üssd rá a két tojást és még azzal is jó alaposan kavard össze.

Fórrosits fel olajat egy magasabb teflonba (Legalább annyit olaj kell, hogy félig lepje el a fasirtokat amiket pici vizes kézzel pogácsa formára csináltál. Tedd bele a forro olajba és sürün forgasd meg a fasirtokat, hogy alaposan átsüljön. Ha már látod hogy szép barnás a szine vedd ki
és csöpögtesd le egy szürön.

Jó étvágyat !

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal