2011. december 28., szerda

csirketorta

Ez a recept 2 db. szélesebb őzgerinc formához való.
Kell hozzá: kb. 1,20 kg. csirke mellfilé
kb. másfél előre csomagolt szeletelt bacon szalonna
2 és fél pohár tejföl
egy nagy kaliforniai paprika fele (lehetmég gomba is de Ákos ezt nem szereti)
3 evőkanál liszt
só, bors, kakukkfű,majoránna
kb. 25 dkg.sajt (lehet fele-fele trappista és füstölt)
3 tojás
A csirke mell filét vékony csikokra v. igen apró kockákra vágjuk.
Sóval borssal (én ezt tört szines borssal csinálom) és egy-egy mokkáskanál kakukkfűvel és majoránnával összekeverem és állni hagyom kb. fél órát. Fél óra után belekockázok igen apró kockára vágott kaliforniai paprikát és/vagy a gombát. (Lehet már is beletenni az évszaknak megfelelően.)
kikeverem a tejfölt beleteszem a tojásokat és belereszelem a sajtot. Ezt az egész masszát hozzáöntöma csirkéhez.
Az őzgerinc formát pici olajjal megkenem (épphogy csak hogy nem legyen száraz) aztán a szeletelt baconnal kibélelem. Beleteszem a csirkemasszát. A bacot ráhajtogatom a tetejére középre is teszek hogy teljesen befedje. Aztán előmelegitett sütöben közepes lángon kg. 40 percig sütöm. Én a gáztepsire szoktam tenni ha kicsit kifolyna akkor oda mehet. A kész kiboritom a tepsibe és még visszateszem addig mig a mostmár teteje is megpirul. Ez kb. 15-20 perc. Lehet nézni közben mert mindenkinek másképp süt a sütője.

Ha kihült szépen lehet szeletelni.

Jó étvágyat hozzá.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal