2012. október 4., csütörtök

Somlói galuska

Hozzávalók: 3 pistkótalap ( 1 sima, 1 diós, 1 kakaós)

Öntet:
2,5 dl. viz
20dkg. cukor
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
1/4 rúd vanília
Ezeket felforraljuk és hagyjuk kihülni.
Kihülés után beleteszünk: 1 dl. rumot és mazsolát izlés szerint.

Krém:
4 dkg. liszt
1/2 l. tej
4 tojás sárgája
1,5 dkg. zselatin vizben fololdva
Megfőzöm a tejjel-liszttel a krémet és még melegen hozzáadom a tojás sárgákat és az oldott zselatint

ÖSSZERAKÁS:

1 piskótalapot meglocsolom az öntettel, megkenem a krémmel és nagyon vékony réteg barack lekvárral.

2 piskótalappal ugyanigy járok el
3 piskótalap tetejére csak baracklekvár tewszek és megszórom darált dióval és kakaóporral.


1 éjszakára hütőbe teszem. Csokiöntettel és tejszinhabbal kell tálalni.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal